Hoe werkt Jennig: Samen aan de Stad

JENNIG werkt volgens de methode Samen aan de Stad.

Tijdens de Master Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ontwikkelde JENNIG deze methode. De ervaringen die zij opdeed met Peen en Ui in het realiseren van stadsveranderingen is, samen met theorie en onderzoek onder woners en werkers, de basis van Samen aan de Stad.

Het belangrijkste van de methode zijn de volgende twee dingen: Als eerste is het van belang al vroeg woners en werkers te betrekken bij het bepalen van het probleem dat je aan wilt pakken. Als tweede is het van belang dat je woners en werkers betrekt op manieren die bij zowel woners als werkers passen.

Samen aan de stad  is een stappenplan in 5 fases: streven, verkennen, schetsen, maken en testen.

Om ervoor te zorgen dat niet alleen Peen en Ui de methode kan gebruiken is een begeleidingstraject ontwikkeld, waardoor woners en werkers  de methode zelf kunnen toepassen.Meer over de methode Samen aan de Stad vind je hier.

 

REFERENTIES

Paul Cornelissen, Directeur Theater Dakota 2011-2013, Directeur Theater Jan van Besouw:

”Jennefer Verbeek weet razendsnel abstracte ideeën om te zetten in een echt actieplan. Doelgericht vuurt ze een aantal vragen op haar opdrachtgever af om te ontdekken wat de speelruimte is en hoeveel vrijheid ze kan nemen. Ik heb bewondering voor hoe ze zo een groot aantal kunstprojecten betekenis heeft kunnen geven door het publiek er een werkelijk actief aandeel in te geven.”

Danny Molenaar, Kerngroeplid Peen en Ui en Theatermaker als Levend Lijf:
”Jennefer kan midden in de hectiek plots roepen: ik wil nu het draaiboek met je doornemen. Ik wil dan juist doorgaan, maar weet dat ze eigenlijk gelijk heeft. Als een kip zonder kop door gaan, zonder zeker te weten of je de afgesproken eindstreep wel op tijd gaat halen, is een slechte optie. Realistisch realiseren, dat is Jennefer. Weten waar ze aan begint, want als ze ja zegt, duikt ze er vol enthousiasme in om het altijd tot een geslaagd einde te brengen.”
Johan Nieuwenhuize, fotograaf, curator en directeur Platform57:

”Jennefer Verbeek heeft de kwaliteiten en gedrevenheid in huis om mensen te activeren en te verbinden. Dit liet ze in haar rol als zakelijk leider van Platform57 duidelijk zien bij zowel de recente projecten rondom Collectie Escamp als bij het zeer omvangrijke project Escamp Inside Out. Voor beide projecten bedacht Jennefer manieren om bewoners van Escamp te interesseren voor en te betrekken bij deze projecten. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld bij het grote succes ervan.”

Inge Verhoeven, Oefentherapeut Cesar:

”Met Jennefer als mijn coach heb ik vele hobbels in mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling overwonnen. Ze heeft me met veel enthousiasme en kleur bijgestaan en me inzicht gegeven in mijn keuzes en ontwikkeling. Het mooie aan haar begeleiding vind ik haar kracht om “problemen” te visualiseren. Ik heb vaak gedacht, ook al had ik er geen geluid bij, toch had ik haar dan begrepen. Haar enthousiasme, kleur en visualisatie hebben mij erg geholpen.”

Peter Braas, muzikant:

“Als muzikant zat ik een beetje vast. Ik had een leuk idee maar kwam op een gegeven moment niet verder. Ik besloot om een afspraak met Jennefer te maken om alles eens door te spreken. De werkwijze van Jennefer vind ik erg prettig. Ze luistert goed, ze kan confronterend zijn, maar is vooral opbouwend. Ze kan heel goed afwijken van gebaande paden en zo kom je samen tot iets nieuws. In het gesprek kwam het al snel tot plannen om een vorm te vinden en ze zorgt voor duidelijke afspraken om het verder uit te werken. Ze staat voor 100% achter je, als coach, èn als fan!”

Tika Kauffman, beeldend kunstenaar:

”Jennefer speelt met woorden en met lichaamstaal. Gelukkig maar, want mede daardoor blijft de speelsheid in tact en blijft je aandacht bij wat ze te melden heeft. Ze vangt op haar eigen speelse wijze de aandacht bij haar toehoorders. Een unieke combinatie van adequaatheid en speelsheid.

Jennefer kan goed organiseren, let op de grote lijnen en op details en deelt dit van tevoren en tijdens een werkdag met haar deelnemers.
Daardoor weet je waar je aan toe bent. En.. .altijd met een kwinkslag ofwel…..met meerdere kwinkslagen!!!!

Ze brengt mensen bij elkaar die elkaar misschien nooit zouden opzoeken.Tijdens het samen – werken en spelen laat ze anderen met elkaar kennismaken en heb je aan het eind van een werkdag of een project een zeer voldaan gevoel en heb je er vrienden bij gekregen. Ze geniet duidelijk van wat ze aan het doen is. Dit werkt aanstekelijk.”